Ben je aan het kijken naar een verzekering voor je auto? Tijdens het maken van een vergelijking kom je er al snel achter dat je veel keuzemogelijkheden hebt. Iedere keuze die je maakt, kan zijn uitwerking hebben op de vergoeding die je krijgt tijdens een ongeval. Het is daarom cruciaal om alles goed te bekijken en te weten wat je allemaal kan verwachten. Het houdt ook in dat je moet kijken naar de zaken die je niet over het hoofd mag zien. Maar wat is dit dan eigenlijk? Onderstaande informatie helpt jou op weg, zodat je een goede keuze kan maken voor jouw volgende autoverzekering. 

Een dekking op maat kiezen

Voor veel mensen is het verleidelijk om voor de eerste de beste verzekering te kiezen. Alleen is een standaardpakket lang niet voor iedereen geschikt. Iedere bestuurder heeft namelijk bepaalde rijgewoonten en behoeften om rekening mee te houden. Rijd je iedere dag door druk stadsverkeer? Dan wil je wellicht een uitgebreide dekking hebben die je op alles voorbereidt. Als je slechts enkele keren de weg op gaat, kan je meer richting de basis kijken. In combinatie met de aanvullende opties kun je je dekking op maat verkrijgen en voorkomen dat je voor onverwachte kosten komt te staan als er onderweg wat gebeurt. Ondanks dat de aanvullende opties een extra bedrag met zich meebrengen, kan het jou op de lange termijn flinke kosten schelen. 

Het eigen risico en de dekkingslimieten

Waar je ook op moet letten zijn het eigen risico en de dekkingslimieten die gelden voor een nieuwe verzekering. Het eigen risico is het bedrag dat je eerst moet betalen voordat je een vergoeding krijgt. Het bedrag is op een minimum vastgesteld tijdens de autoverzekering berekenen. Je kunt een vrijwillig eigen risico toevoegen, waarmee je de maandpremie verlaagt. Maar dan moet je er dus wel rekening mee houden dat je dit bedrag ook betaalt als er eventuele schade komt aan het voertuig. De dekkingslimieten zijn de bedragen die vergoed worden voor de schade die je hebt gereden. Als je voor de goedkoopste oplossing kiest, kan het zomaar zijn dat je alsnog hoge rekeningen moet betalen om de auto te repareren en de aansprakelijkheidsclaims te dekken. 

De polisvoorwaarden doornemen van jouw verzekering

Vergeet de polisvoorwaarden niet door te nemen voordat je de verzekering afsluit. Deze voorwaarden laten je zien welke beperkingen en uitsluitingen er zijn. Deze kleine lettertjes zijn eenvoudig over het hoofd te zien, omdat het vaak lappen tekst bevat. Toch kan het je veel narigheden met het indienen van een claim schelen. Let erop of er specifieke voorwaarden zijn om aanspraak te kunnen maken op de verzekering. Alles kun je vooraf al doornemen, zodat je weet wat jou te wachten staat. Pas als alles helemaal duidelijk is en je er zeker van bent dat deze polisvoorwaarden bij je passen, sluit je de verzekering af door middel van het aanvraagformulier en betaal je de eerste premie aan de verzekeraar.