7 tips voor het kiezen van een rijschool

Ben je ook net 17 en wil je beginnen met rijles? Ben je al een tijdje opzoek naar een rijschool die gewoon echt leuk is? Bij Rijschool Sila zit je hiermee best goed. Martin geeft namelijk al 35 jaar rijlessen, en is nog altijd in voor een beetje lol. Dit houdt het leren leuker. Op school leer je ook het meeste, bij de leuke leraar. Zo is er bij Rijschool Sila altijd ruimte voor een grapje en rijden we zonder blikken of blozen langs de McDonalds voor een drankje tussendoor.

 

1. Zorg dat je je op je gemak voelt tijdens de proefles

Kijk hoe je je voelt, wanneer je achter het stuur kruipt voor je eerste les. Bedenk je goed, dat je van deze instructeur nog lang les krijgt. Vind je de instructeur dingen goed uitleggen? Begrijpt hij dat je het nog spannend vind, of dat je juist wat meer lol zoekt tijdens het rijden?

Net als je leraren op school, is je leraar bij je rijschool super belangrijk. Je rijlessen gaan namelijk een stuk beter, wanneer je je op je gemak voelt. Probeer je aan het eind van je rijles voor te stellen, of dit je lievelingsleraar zou zijn.

 

2. Zorg dat je een leraar vindt die goed kan uitleggen

Dit lijkt op punt 1, maar is meer gericht op je leerplan. Krijg je het gevoel dat je tijdens je rijles echt leert wat belangrijk is? Het maakt namelijk enorm veel verschil uit, of je je leraar in 1 keer begrijpt, of dat je er 10 keer langer over doet. inparkeren bijvoorbeeld, is een lastig onderdeel van je rijlessen. Leren schakelen is ook moeilijk tijdens je eerste rijlessen.

Zorg dat je een leraar vindt, die je dit snel en zorgvuldig kan uitleggen.

 

3. Kijk of de rijschool al lang in het vak zit

Een rijschool die al langer dan 10 jaar bezig is, is erg serieus. Dit is belangrijk, omdat je niet wilt, dat je rijschool zomaar stopt tijdens je pakket. Dit is al een tijd een probleem met rijscholen. Het is namelijk heel veel makkelijker geworden om rijles te geven. Dit is vooral in Amsterdam en Zaandam het geval. Sommige instructeurs hebben dan ook pas kort hun rijbewijs.

Rijscholen die al langer bezig zijn, hebben ook hoog opgeleide instructeurs. Dit is een soort rijexamen, maar dan om rijles te mogen geven. Hoe vaker je dit doet, hoe beter je word. Rijlessen is namelijk een veranderlijk iets. Je zal moeten leren, hoe je op een zo veilig mogelijke manier, door het verkeer van Amsterdam of Haarlem kan gaan.

 

4. Kijk of je niet te ver moet reizen voor je rijles

Je rijlessen inplannen is een lastig iets. Je weet namelijk niet altijd, of je een toets krijgt, of je wat anders moet doen. Je rijschool moet hier niet alleen flexibel in zijn, maar moet ook gewoon naar jou komen. Wanneer je op een terras zit, in de sportschool bent, of gewoon thuis. Je moet overal door je rijschool kunnen worden opgehaald, om te gaan lessen.

 

5. Zorg dat je in een nette auto les krijgt

Een goede auto is belangrijk om te leren rijden. Idealiter heb je zelfs een auto die past bij de stad waar je in lest. Je zal sneller in een kleine auto gaan rijden. Je wilt goed leren autorijden. Zodoende hebben wij gekozen om een kleinere auto te nemen, met goede remmen. Je moet namelijk bij autorijden zowel leren te remmen, als gas te geven. Anticiperen is belangrijk in het verkeer. Anticiperen op de soort auto is ook belangrijk.

In Amsterdam, net als in alle andere steden, geld een belangrijke regel op de weg: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Goede airbags, en een nette auto helpen hier.

 

6. Kies een pakket dat bij je past, ook financieel gezien!

Probeer niet in eens 40 rijlessen te nemen, en let op wanneer je rijschool zegt dat je dit ineens moet betalen. Het is vaak niet nodig. Je weet zelf misschien niet hoe snel je leert rijden. De eerste rijles kan je bijvoorbeeld zenuwachtig zijn, en het minder snel oppakken. je meot zorgen, dat je ook gewoon nog wat leuks kan doen. Rijschool Sila heeft het 250 euro per maand pakket, hiervoor mag je iedere week 1 a 2 keer rijden.

 

7. Zoek de rijschool op het internet op

Op Yelp of Facebook zie je vaak reviews staan van echte mensen. Dit zijn reviews van mensen zoals jij en ik. Kijk wat eerder leerlingen van deze rijschool zeggen en hoe zij hun rijlessen bij deze rijschool hebben ervaren.

Plaats een reactie